Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspiratiedag renovatie

Met 7,5 miljoen woningen te verduurzamen, talloze utiliteitsgebouwen zonder energielabel en een fiks CO2-besparingsdoel voor 2025, 2030 en 2050 staat de bouwsector zacht gezegd voor een grote renovatieopgave. Om nog maar niet te spreken van de circulariteitsambities die in verband met het dreigende materiaaltekort liever morgen al worden gerealiseerd.

Samenwerken om deze opgaves te tackelen is niet langer wenselijk, maar noodzakelijk. Immers worden we door nieuwe besluiten en wet- en regelgeving gedwongen om te veranderen. Daarom brengen wij op de Inspiratiedag Renovatie 2023 jou in contact met een groot aantal experts dat werkzaam is binnen al deze thema’s. Wij geven ideeën, visies en ontwikkelingen een podium en laten zien welke programma’s er al zijn om op aan te haken. Netwerken en kennisuitwisseling zijn hier het uitgangspunt.

Met de Inspiratiedag Renovatie limiteren wij ons niet tot één sector, maar gaan we volop de breedte in. Projecten binnen de woning- en utiliteitsbouw zijn op de Inspiratiedag Renovatie welkom, want wij richten ons op ideeën en processen. Wij zijn van mening dat alle sectoren binnen de renovatie van elkaar kunnen leren. Daarom kijken we verder dan sec de technische oplossingen voor renovatie: het aantonen van de waarde van renovatie is het streven.

Concept – van beurs naar inspiratie
Waar de eerste Inspiratiedag Renovatie in 2022 zich manifesteerde als beurs, wijken we met deze tweede editie af van dit concept. Het evenement in 2023 houdt het midden tussen een beurs en een congres, waarbij bezoekers de vrijheid genieten om hun eigen programma samen te stellen dat op festivalachtige wijze wordt gepresenteerd. Zo kan de ene bezoeker kiezen voor een ochtendprogramma met een debat, rondetafelgesprek en netwerken bij de partnerpoints, terwijl de andere bezoeker in dezelfde ochtend een lezing volgt en vervolgens aanschuift bij een speedconsult.

Door dit nieuwe concept stimuleren we een hoge mate van interactie bij onze partners en bezoekers. Vrijheid in programmakeuze zorgt voor reuring op de eventvloer en zorgt voor flexibiliteit bij bezoekers, waardoor de bekende sleur na de zoveelste congressessie wordt doorbroken met zelf gekozen pauzes en netwerkmomenten. Daarom vind je in het programma meer dan alleen lezingen, waarbij te denken valt aan interviews, partnerpitches, kampvuurgesprekken en een werkruimte.

Doelgroep
Dit event is voor alle koplopers in de bouw en vastgoed die bezig zijn met (duurzaam) renoveren en transformeren, met een specifieke focus op de rol en behoeften van architecten en stedenbouwers in dit proces. Ook betrokken partijen worden aangesproken, zoals:

  • Projectontwikkelaars
  • Gemeenten
  • Bouwers, slopers en aannemers
  • Vastgoedorganisaties
  • Woningcorporaties

Programma

Tijd Programmaonderdeel
6 mrt 2023 14:59 uur

AGENDA

Inspiratiedag renovatie

Datum / tijd

20 juni 2023
Aanvang: 23.59 uur

Prijs

€295,-

Locatie

near_meNext Level Franklinweg 2 Gorinchem, Nederland.

MEER EVENTS

ZorgSaamWonen Congres
okt3
event_noteAgenda
ZorgSaamWonen Congres

Het landelijke jaarcongres van ZorgSaamWonen vindt begin…

jun20
event_noteAgenda
Circulaire Openbare Ruimte Congres 2024

Maximale en blijvende impact door een praktisch programma boordevol direct toepasbare kennis, ervaringen, tools…

jun19
event_noteAgenda
Circulaire Openbare Ruimte Pre-Congres 2024

Ook dit jaar organiseren we uiteraard in samenwerking met de gastheer weer het pre-congres. Op woensdag 19 juni…