Overslaan en naar de inhoud gaan

MO Actueel: 'Een duurzame praktijk opzetten'

Welke stappen kunt u zetten als u een duurzame praktijk wilt opzetten? Wat zijn de spelregels op het gebied van duurzame investeringen, subsidies en wat verandert er de komende jaren? Een webinar met 'groene huisarts' Jessie Neffke, 'duurzame tandartsen' Edwin en Sharon Wiersema, architect Lex van Waarden (Van Waarden Advies) en financieel deskundige Harro de Haan (Visser & Visser).

Duurzame huisartsenzorg - wat is dat?

'Groene huisarts' en praktijkhouder Jessie Neffke (zie foto) vertelt wat duurzame huisartsenzorg inhoudt. Van pand tot welvaartsziektes en van medicijnverspilling tot inkoop: bij alles kun je een groene bril opzetten. Lees het interview met Jessie: Huisarts Jessie Neffke over duurzame zorg: 'Iedereen worstelt met zijn idealisme en de tijd die het kost’.

Zelf een duurzame praktijk opzetten

'Duurzame tandartsen' Edwin en Sharon Wiersema (zie foto) vertellen over hoe hun duurzame praktijk, onder meer voorzien van 100 zonnepanelen, tot stand kwam. Ze vertellen bovendien welke 40 maatregelen ze nemen om  het zorgproces ook daadwerkelijk duurzaam te laten draaien. Lees hier het interview met Sharon en Edwin, ‘Supersimpel stappen zetten naar meer duurzaamheid’.

Duurzaam bouwen - voorbeeldcases

Aan welke regelgeving, kansen en knelpunten moet u denken bij het bouwen van een duurzame nieuwe praktijk? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen en installaties voor verwarming, koeling en ventilatie. Welke eisen stellen gemeenten rond water en groen. Lex van Waarden – architect en adviseur 1e lijns-huisvesting- neemt u met actuele voorbeelden mee in het ontwerp- en bouwproces. Lees hier de blogs van Lex van Waarden bij MedischOndernemen en het interview: ‘Nieuwbouw is dé kans om impact te maken met duurzaamheid’.

Stappenplan en financiering duurzame praktijk

U wilt een duurzame praktijk realiseren, maar waar begint u? Aan de hand van een stappenplan neemt Harro de Haan, accountant bij Visser & Visser, u mee om tot een duurzaamheidsplan te komen. Waar is duurzame winst te behalen en welke subsidies en fiscale faciliteiten kunt u benutten? Welke quick wins zijn er? Welke zaken vragen om meer (financiële) uitwerking? Lees hier alvast het artikel: De kracht van een duurzame praktijk. Stappenplan en financiering van verduurzaming door Harro de Haan.

Dit jaar organiseren MedischOndernemen en het PraktijkmanagersNetwerk voor elk van de hoofdthema’s die aan bod komen in de zes (digitale) magazines ook een interactief webinar. Daarin worden een of meer onderwerpen uit het magazine verder besproken door de betreffende expert. Praktisch en volop ruimte voor eigen vragen.

Meld je gratis aan

AGENDA

Datum / tijd

2 november 2023
Aanvang: 19.30 uur

Prijs

€Gratis

Locatie

near_meOnline

MEER EVENTS

okt3
event_noteAgenda
Nationaal Voetgangerscongres

Op dinsdag 3 oktober 2023 vindt het Nationaal Voetgangerscongres plaats in

nov2
event_noteAgenda
Nationaal Verkeerskundecongres

Kom ook verbinden, praten, discussiëren en elkaar ontmoeten tijdens hét congres voor en door verkeerskundigen…

sep27
event_noteAgenda
Vakbeurs Openbare Ruimte

De openbare ruimte is de huiskamer van Nederland. En die huiskamer is nu eenmaal dichtbevolkt.