Overslaan en naar de inhoud gaan

Platform BuitenSpelen wordt Buiten Spelen & Bewegen, stap naar online

Platform BuitenSpelen wordt Buiten Spelen & Bewegen, stap naar online

maandag 5 februari 2024

Het platform BuitenSpelen gaat verder als Buiten Spelen & Bewegen. Daarnaast verruilen we het papier definitief voor nog meer online zichtbaarheid, zoeken we de integratie met de vaktitel Straatbeeld, werken we een aan een nieuw congres en vragen we onze lezers/volgers om mee te helpen impact te maken in de fysieke leefomgeving.

De cijfers over gezondheid, gaming, overgewicht, sociale armoede, motorische ontwikkeling en meer kennen we allemaal. En ze leiden tot één conclusie: spelen en bewegen is belangrijker dan ooit, voor jong en oud. En de fysieke leefomgeving kan dat uitstekend faciliteren. Daar maken we ons als Acquire, het grootste media- en eventbedrijf en kennis- en netwerkorganisatie in die leefomgeving, hard voor.

Om hier nog beter op in te kunnen spelen, zetten we een nieuwe stap. De basis van  Platform BuitenSpelen blijft, maar we versterken die: in naam, door bewegen toe te voegen, en ook qua activiteiten.

Dit mag je in 2024 van ons verwachten:

  • We maken met Buiten Spelen en Bewegen de definitieve stap naar online. In het afgelopen jaar verschenen we twee keer als fysiek blad en twee keer als digitaal magazine. In 2024 verschijnt het blad alleen nog twee keer digitaal en geven we de website een grotere rol.
  • Alle beleidsmatige informatie, visies en trends rond spelen en bewegen in de fysieke leefomgeving worden gepubliceerd op het platform Buiten Spelen & Bewegen. Nieuws en achtergronden lees je op de website en via de nieuwsbrief. De twee digitale magazines vullen dit aan met inspiratie, verdieping, achtergronden en meer.
  • Daarnaast werken we aan de organisatie van een congres over Spelen & Bewegen in een beweegvriendelijke leefomgeving.
  • De product- en projectinformatie over speelontwerpen, speelplekken en speelaanleidingen verhuizen we naar Straatbeeld, de inspiratiebron voor openbareruimtemakers: Deze informatie zullen we voortaan via blad, nieuwsbrief, website, social media en events van dat platform verspreiden.

Wat betekent dit voor jou als lezer?

We nodigen iedereen die een hart heeft voor buiten spelen en bewegen zich aan te sluiten. Dat kan door je te abonneren op de nieuwsbrieven van Buiten Spelen & Bewegen en van Straatbeeld, blijf je op de hoogte van alle informatie rond het thema. Dat kan ook door de LinkedIn-accounts van BuitenSpelen & Bewegen en Straatbeeld te volgen. Verder kun je een abonnement afsluiten op Buiten Spelen & Bewegen en Straatbeeld: je ontvangt dan twee keer het digitale magazine Buiten Spelen & Bewegen plus zes keer het blad Straatbeeld. Daarnaast kun je tegen een speciaal tarief deelnemen aan congressen en excursies die we vanuit Buiten Spelen & Bewegen en Straatbeeld organiseren. En uiteraard ontvang je periodiek het laatste nieuws via onze nieuwsbrieven.

Denk mee!

Vind jij ook dat spelen en bewegen in de fysieke leefomgeving juist nu alle aandacht verdient? Wil je een bijdrage leveren? Heb je een inspirerende visie, een leerzaam project? We horen het graag. Zodat we samen een of meer van onze podia kunnen inzetten om impact te maken met jouw verhaal. Voor vragen en/of suggesties, neem vooral contact op via markbos@acquire.nl.

We hopen je te mogen (blijven) begroeten op onze platformen!

Met vriendelijke groeten,

Mark Bos
Hoofredacteur Buiten Spelen & Bewegen en Straatbeeld

LEES MEER

NCPM Congres
descriptionArtikel
Recordaantal deelnemers NCPM in Hoorn

Nederland telt bijna 18 miljoen inwoners en het aantal eenpersoonshuishoudens blijft toenemen. Het gevolg? De…

work_outlineVacature
IT beheerder & back-end ontwikkelaar

Wij zoeken een IT beheerder & back-end ontwikkelaar met goede soft skills. Je gaat werken aan interessante…

descriptionArtikel
Platform BuitenSpelen wordt Buiten Spelen & Bewegen, stap naar online
Het platform BuitenSpelen gaat verder als Buiten Spelen & Bewegen. Daarnaast verruilen we het papier…
descriptionArtikel
Congres Natuurlijk: Volop beweging in natuurinclusief bouwen
Op 30 november beleefde Congres Natuurlijk z'n feestelijke vijfde editie. Het bleek maar weer dat Natuurinclusief…
ZSW
descriptionArtikel
ZorgSaamWonen Congres 2023: Brug slaan tussen systeem- en leefwereld
Drie excursies naar inspirerende Amsterdamse woon-(zorg)complexen. Vrolijke verhalen van schrijfster Marjan Berk (…
descriptionArtikel
'Geen gelijke kansen als schoolgebouwen uit elkaar vallen'

Het derde Duurzame & Gezonde Scholen Congres in Utrecht was een ‘feest van herkenning’ en tegelijkertijd…

REACTIES

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.