Overslaan en naar de inhoud gaan

Van stagiairs naar werknemers

de stagiairs

Van stagiairs naar werknemers

woensdag 7 september 2022

Over een aantal stagiairs waren we zo enthousiast dat we hen een baan hebben aangeboden na hun stage. We zijn super blij met deze toppers! Ze vertellen hoe zij hun stage en overgang naar werknemer zijn, hebben ervaren.

Melle Reuvecamp 
Ik heb drie keer stage gelopen bij Acquire. Twee keer tijdens mijn mbo-opleiding: ‘Marketing & Communicatie’ én één keer tijdens het afstuderen voor mijn hbo-opleiding: ‘Communicatie’. In totaal ongeveer anderhalf jaar.

Ik heb vooral kennis leren maken met het marketingvak, in de breedste zin van het woord. Van het creëren van banners samen met multimedia, tot en met het schrijven en opmaken van nieuwsbrieven. Ik vind de sfeer die bij Acquire hangt onder alle collega’s écht geweldig. Iedereen is behulpzaam, gezellig, maar ook resultaatgericht. Dat vind ik belangrijk.

Ik vind het leuk om te werken bij mijn oud-stagebedrijf. Je kent de mensen al, je weet hoe de processen werken en bent bekend met het werk wat je gaat uitvoeren. Al met al een zeer positieve ervaring voor mij.

Het werken bij Acquire voelt niet heel anders dan het stagelopen. Als stagiair krijg je ook ontzettend veel verantwoordelijkheden, wat uitdagend is, maar waar je ook veel van leert. Mijn ervaring is dat er bij Acquire veel aandacht is voor het personeel en zo proberen de leidinggevenden mijn takenpakket ook zo goed mogelijk af te stemmen op wat ik wel/niet leuk vind om te doen, dat merk ik echt.

Gerco Post 
Ik heb zowel in mijn 3e jaar en 4e jaar van de opleiding Media & Vormgeving, in totaal 12 maanden stagegelopen bij Acquire. In mijn 3e jaar stage heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het vormgeven van druk- en digitaal werk. Door tevredenheid over mijn geleverde werk, motivatie en nieuwsgierigheid mocht ik terugkomen voor mijn 4e jaar stage, oftewel mijn afstudeerstage. In deze stageperiode ging ik mij meer bezighouden met het animeren van video’s, 3D modeleren en animatie.

Tijdens beide stages heb ik enorm veel geleerd over het fulltime werken, omgaan met marketeers/ opdrachtgevers, werken met een planning, denkwijze over de vormgeving, en daarnaast het vormgeven zelf. Van alles wat ik kan, heb ik waarschijnlijk zo’n 70% aan Acquire te danken, want in de praktijk leer je het best. En ik vind ook echt dat Acquire een enorm goede stageplek, omdat er genoeg variatie is door de vele merken die Acquire heeft. En misschien het belangrijkste van allemaal, ik had echt het gevoel dat ik werd beschouwd als een van de werknemers. Dat geeft je een fijn gevoel als stagiair.

Nadat ik in januari 2022 mijn laatstejaarsstage succesvol had afgerond, is mij een tijdelijk 0 uren contract aangeboden om het team te blijven versterken. Op dit moment werd er hard gewerkt aan de mogelijkheid om mij, nadat ik mijn examens afgerond zou hebben, een fulltime functie aan te kunnen bieden. Hierdoor merkte ik dat ze bij Acquire potentie in mij zagen en mij graag in hun team wilden hebben. Eind juni had ik mijn diploma in de pocket en kreeg ik al gauw daarna mijn contractvoorstel om per september fulltime in dienst te gaan.

Als werknemer i.p.v. stagiair is niet heel anders anders, aangezien ik de afgelopen maanden met hetzelfde gevoel hier heb kunnen werken. Natuurlijk heb ik wat meer verantwoordelijkheid en moet ik zelf op de blaren zitten als ik iets verkeerd doe, maar over het algemeen voelt het nog hetzelfde.

Kortom, ik ben ontzettend blij met mijn plekkie bij Acquire! Ik ben dankbaar voor de kansen die mij worden aangeboden en weet zeker dat ik mijzelf hier kan blijven ontwikkelen!

Alwina Tempelman
Ik heb in totaal met plezier 6 maanden fulltime stagegelopen bij Acquire. Hier liep ik mee op de afdeling van Multimedia waar ik voornamelijk meewerkte als vormgever. Als vormgever heb ik mij beziggehouden met het vormgeven van druk- en digitaal werk. Als laatstejaarsstudent was dit ook mijn laatste jaar stage. (Gelukkig)

En nu zit ik hier te typen over mijn stage bij Acquire, terwijl ik er nu werk! Ik moet eerlijk zeggen dat het nog steeds wennen is. Je leeft natuurlijk naar het behalen van je diploma, maar wat dan?! Gelukkig stopt het leren niet wanneer je een papiertje binnen hebt. Ik was natuurlijk het fulltime werken al gewend vanuit mijn stage. Daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Wat ik aan mijn stage het leukst vond, was het maken van print magazines. Hierover heb ik ook het meeste geleerd van mijn collega’s. Ik wilde altijd al magazines maken en hier kreeg ik de kans om het daadwerkelijk te doen! Ik heb voornamelijk geleerd hoe het samenwerken met een redacteur gaat. Hier had ik geen flauw benul van. Op school kreeg ik altijd een DEF-tekstbestand en moest ik mezelf maar redden. Om te ervaren hoe dat ‘’in het echt’’ gaat, was het erg leerzaam. Tot slot heb ik een heel nieuw programma geleerd in mijn stageperiode: Foleon. Dit wordt gebruikt voor het maken van digitale magazines en werkt heel anders dan het vertrouwde Adobe Indesign.

Mijn passie ligt nog steeds bij het maken van magazines. Dit doe ik ook nog met plezier voor Acquire. Zo focus ik me op het restylen van titels, maar ook het waarborgen van de kwaliteit. Verder pak ik nu meer fotografie voor Acquire op. Ik ben erg dankbaar voor mijn baan bij Acquire en kan niet wachten om samen met het bedrijf verder te groeien!

LEES MEER

work_outlineVacature
IT beheerder & back-end ontwikkelaar

Wij zoeken een IT beheerder & back-end ontwikkelaar met goede soft skills. Je gaat werken aan interessante…

descriptionArtikel
Platform BuitenSpelen wordt Buiten Spelen & Bewegen, stap naar online
Het platform BuitenSpelen gaat verder als Buiten Spelen & Bewegen. Daarnaast verruilen we het papier…
descriptionArtikel
Congres Natuurlijk: Volop beweging in natuurinclusief bouwen
Op 30 november beleefde Congres Natuurlijk z'n feestelijke vijfde editie. Het bleek maar weer dat Natuurinclusief…
ZSW
descriptionArtikel
ZorgSaamWonen Congres 2023: Brug slaan tussen systeem- en leefwereld
Drie excursies naar inspirerende Amsterdamse woon-(zorg)complexen. Vrolijke verhalen van schrijfster Marjan Berk (…
descriptionArtikel
'Geen gelijke kansen als schoolgebouwen uit elkaar vallen'

Het derde Duurzame & Gezonde Scholen Congres in Utrecht was een ‘feest van herkenning’ en tegelijkertijd…

Acquire
descriptionArtikel
Onze nieuwe website is live! 💻

De afgelopen jaren zijn we gegroeid van uitgeverij van vakbladen tot media- en…

REACTIES

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.